MESTER Fémmegmunkáló, Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság

MESTER Fémmegmunkáló, Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság

MESTER Fémmegmunkáló, Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság

Mester Bt. új telephelyén történő fémmegmunkáló csarnok építése ingatlan és infrastrukturális beruházással, új gépek vásárlásával, munkahelyteremtéssel.


GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00791 – Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében

Megítélt összeg: 35 823 231 Ft
Megítélt kölcsön összege: 59 705 385 Ft
Támogatás mértéke %-ban: 30%
Megvalósítás kezdete: 2018-06-14
Megvalósítás vége: 2019-09-30

Projekt összefoglalás:

Cégünk a meglévő székhelye helyett új székhelyen kíván fejleszteni támogatás, kedvezményes kölcsön és önerő segítségével. A fejlesztés helyszűke, gépesítés, munkahelyteremtés céljából történik. A fémmegmunkáló csarnok, az új gép, 3 db eszköz nagyon fontosak számunkra a versenyképesség, a hatékonyság, munkaerő megtartása és új munkahelyteremtés végett. Az ingatlan 6869 m2, az épület hasznos alapterülete 838 m2. Az építészeti leírásban fel van sorolva minden kötelező elem, de nem minden tud jelen projekt keretén belül megvalósulni, azokat folyamatosan jelen projekten kívül fogjuk elkészíteni. Az épület két fő funkcióra tagolódik, ami a külső megjelenésben is megmutatkozik: irodaépület és üzemépület, mindkettő földszinti, így akadálymentesítést nem terveztünk, könnyen megközelíthetők. Az épület a hatályos energetikai követelményeknek a tervezett határoló szerkezetekkel és az épületgépészeti (fűtési, használati meleg víz ellátási) rendszer kialakításával megfelel. A fűtés és meleg víz ellátás rendszere központi hő-termelővel megoldott. Az üzemben a jelenlegi 7 fő, majd a projekt befejezését követően további 2 fő fog dolgozni. A várható munkaidő napi 8 óra, amely 7 – 15 óra között történik terveink szerint. A gyártási tevékenységet folyamatosan ellátó gépek: meglévő Ajax kalapács, présgép, CO gépek, menet hegesztő, újonnan megvásárlásra kerülő lemezolló. Továbbá várhatóan napi 2 óra időtartamban 1 db újonnan megvételre kerülő gyalogkíséretű targonca üzemel a fémmegmunkáló üzemen belül és kívül egyaránt illetve a külső téren szintén új vásárlással 1 db gáz üzemű targonca segíti a le és felpakolást a szállító járművekre. Az alapanyag szükségletet teherautó szállítja telephelyünkre, amelyek általában 12,5 tonna teherbírásúak, ezek havi szinten nagyságrendileg 2 szállítást tesznek ki. Mivel havi szinten várhatóan 20 – 25 tonna alapanyag érkezik, ebből terveink szerint havi 20 tonna késztermék készül, ami egy napra kivetítve 1 t/nap, így az éves anyagfelhasználás várhatóan 200 tonna. A kész termékek elszállítása a megrendelőkhöz a cég tulajdonában lévő, 1,5 tonna teherbírású teherautókkal folyamatosan történik. Mivel igény van a termékeinkre, és más termékeket is keresnek nálunk, ezért vevői visszajelzések alapján termékfejlesztést is tervezünk, ezek legyártásához, raktározásához, szállításához a fejlesztés által megépített és beszerzett gépek, eszközök elegendőek lesznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük